Analoog telefoonfacsimile

. De verdere plaatsing van faxtransmissie moest op de ontwikkeling van de betere telefoondienst wachten over lange afstand. Tussen 1920 en 1923 de Amerikaanse Telefoon & Het Bedrijf van de telegraaf (AT& T) gewerkt aan de technologie van het telefoonfacsimile, en in 1924 werd de telephotography machine gebruikt om beelden van politieke overeenkomsten in Cleveland, Ohio, en Chicago naar de Stad van New York voor publicatie in kranten te verzenden. De telephotography machine wendde transparante cilindrische trommels aan, die door motoren werden gedreven die tussen zender en ontvanger werden gesynchroniseerd. Bij de zender werd een positieve transparante druk geplaatst op de trommel en werd afgetast door een vacuüm-buisfotocel. De output van de fotocel moduleerde een signaal van de 1.800 hertzdrager, dat later over de telefoonlijn werd verzonden. Bij de ontvanger onbelichte werd negatief progressief verlicht door een eng geconcentreerde lichtstraal, de intensiteit waarvan aan de output van de fotocel in de zender beantwoordde. AT& Het t- faxsysteem kon een vijf-door-zeven-duim foto overbrengen in zeven minuten met een resolutie van 100 lijnen per duim.

 De verdere vorderingen in faxtechnologie kwamen tijdens de jaren '30 en ' voor; jaren '40. In 1948 introduceerde Western Union zijn de bureau-fax dienst, die werd gebaseerd op een kleine bureaumachine. Zowat 50.000 werden de bureau-fax eenheden gebouwd tot de dienst in de jaren '60 werd beëindigd.

. In de loop van de jaren, keurden de verschillende fabrikanten operability normen goed die hun machines om toestonden elkaar te communiceren met, maar er was geen norm wereldwijd die Amerikaanse machines, bijvoorbeeld, om met Europese faxapparaten toeliet te verbinden. In 1974 gaf het Internationaal Raadgevend Comité inzake Telegrafie en telefonie (CCITT) zijn eerste faxnorm uit wereldwijd, die als Groep 1 fax wordt bekend. Groep 1 faxapparaten kon een one-page document overbrengen in ongeveer zes minuten met een resolutie van 100 lijnen per duim die een analoog signaalformaat gebruikt. Deze norm werd gevolgd in 1976 door een CCITT Groep 2 faxnorm, die transmissie van een one-page document in ongeveer drie minuten gebruikend een betere modulatieregeling toeliet.

auteursrecht momuc.org 2003